Kaas

U loopt onze winkel binnen en ruikt u het meteen, kaas!
Wij hebben een mooi breed assortiment kazen. Grote boeren Stolwijkers en boeren kazen van familie Booij ( een klein familie bedrijf die met heel veel proberen en experimenteren de mooiste en lekkerste combinaties heeft ontwikkelt ).

 

Orginele”stolske”

Lekker gerijpt en toch nog romig met veel karakter. De “extra”belegen hebben is 20 maanden gerijpt en door zijn lage zoutgehalte is hij mooi zacht van structuur gebleven, er zitten genoeg kristallen in om door te gaan voor overjarig alleen daar is hij te smeuïg voor. Door onze vaste klanten uitgeroepen tot de lekkere kaas. Een veel gehoorde kreet is “mag ik een stuk van de lekkere kaas”

De kazen van fromagerie Brigitte hebben al een hele reis achter de rug. Deze kazen worden in Nederland gemaakt en dan naar Normandië getransporteerd. Daar liggen ze in een grot aan de zeelucht te rijpen om daarna weer naar Nederland te komen. Het resultaat is een kaas met een verfijnde smaak.

De Oorsprong is een belangrijk onderdeel in onze kaasrijkdom.  De kaas rijpt 10 weken in de bunkers van de voormalige vliegbasis Twente. De bunkers hebben een perfecte temperatuur en luchtvochtigheid om de kazen te laten rijpen. Hierdoor zijn de kazen vol, romig en intens van smaak.

Onze wandkoeling is gevuld met een keur aan buitenlandse, maar ook nederlandse kazen met een frans uiterlijk. Deze kazen kunt u vergezellen met één van onze mooie broden of dadel- en vijgenbrood.

 

Mooi voorbeeld van een seizoens kaasje de

Vacherin Mont D’Or

Deze kaas wordt gemaakt op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland de Jura. Het is een rauwmelkse kaas. De Vacherin Mont D’Or is een beperkte tijd verkrijgbaar. Dit heeft met de “winterse” melk te maken. Hij wordt gerijpt in een ring van schors. Dit geeft de kaas een “harsige” smaak. Heerlijk romig en net even voller als een Roombrie. Een echte delicatesse!

                                                      

Comments are closed.