Charcuterie

We voeren diverse fijne vleeswaren uit Spanje en Italië. Deze hebben als overeenkomst dat ze  door kleinere producenten gemaakt wordt. Op die manier kunnen we de echtheid in smaak garanderen. Alle vleeswaren komen bij duurzaam producerende boeren vandaan. We hebben fantastische Everzwijn Salami, maar ook heerlijke Pata Negra. Sinds kort hebben we ook gerookte kipfilet in huis, heerlijk als smaakmaker.

Ons assortiment:

Italiaans:

Pancetta di Parma. Een gedroogde buikspek met een magere nek erin en dan licht gezouten.

Bresaola. Een gedroogde Ossenhaas met een intense “Runder”smaak beleving.

Capocollo.Een Coppa gemaakt van hetzelfde ras varkens die je vind in de Extremadura, Spanje. Dit is een mals stuk vlees die gedroogd wordt waardoor er zich een volle smaak heeft ontwikkeld.

Salame Cinguale. Wild zwijn salami, mooi gekruid en op de juiste manier gedroogd voor een intense smaak.

Salame Pereguna. Stevig gedoogd, met de heerlijke Pereguna peper.

Salame al Tartufo. Een salami met de heerlijke truffel smaak, iets malser als de andere gedoogde salami’s, maar ook eleganter.

Mortadella pistache. Traditionele gekookte Italiaanse worst met pistache.

Spianata Romana. De bekende, tussen planken gedroogde salami. Milde knoflook en af en toe een pepertje.

Calabrese, Spianata Picante. Ook tussen planken gedoogd alleen met chilipeper toegevoegd in het kruiden mengsel.

Spaans:

Pata Negra Iberico. De fantastisch lekkere gedroogde ham, intens van smaak, met de bekende notige smaak, door het eikeltjes eten van de Pata Negra’s

Pata Negra Suculente. Dit is een gedroogde ham gemaakt van jongere dieren, hierdoor is de ham relatief gezien veel magerder dan zijn “oudere” broer. De Suculente is ook veel zachter in smaak en minder intens.

Pata Negra Chorizo. Een pikant salami worstje, gemaakt van het zwartvoet varken, het vlees is lekker mals ondanks dat het gedroogd is.

Frans:

Gerookte kipfilet.  Een stevige structuur met een volle rooksmaak, bovenal niet te zout.

Franse Bison Salami

 


Karaktervolle salami met lekker pikant vlees. Deze Bison salami hebben we pas ontdekt en vult een gat in ons assortiment. We hadden al Everzwijn, Truffel en pittige Pata Negra Rosario maar dit is dan niet zo pittig als onze vriend uit de Extremadura en niet zo rustig als de Everzwijn. Kom maar proeven.

6,95 pst +/- 200gr

Comments are closed.